pyssykylanuistelijat.com

  • Suurenna fontin kokoa
  • Fontin oletuskoko
  • Pienennä fontin kokoa
Kotilaituri Uutiset SVK:n ohjeistus kilpailun järjestämisestä

SVK:n ohjeistus kilpailun järjestämisestä

Sähköposti Tulosta PDF

Valtioneuvoston päätöksiä ja ohjeita

Osana Suomen hallituksen hybridistrategiaa koronarajoituksien asteittaisesta purkamisesta, ovat alle 50 hengen yleisötilaisuudet ja kokoukset sallittuja 1.6. alkaen. Tapahtumajärjestäjä vastaa tapahtuman toteuttamisesta siten, ettei koronavirukseen liittyvä tautililanne pahene. Kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet ovat kiellettyjä heinäkuun loppuun saakka. Tilanne arvioidaan uudelleen kesäkuun loppuun mennessä.

50 hengen kokoontumisrajoitusta sovelletaan julkisten kokoontumisten lisäksi (suositukseen perustuvana toimintaohjeena) myös yksityisen ja kolmannen sektorin järjestämissä tilaisuuksissa, kulttuuri-, harraste-, liikunta- ja urheilutapahtumissa sekä uskonnollisissa tilaisuuksissa.

Valtioneuvoston 6.5.2020 antaman periaatepäätöksen mukaan voidaan erityisjärjestelyin järjestää yli 50 henkilön yleisötilaisuuksia sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa, jos turvallisuus voidaan varmistaa asiakasmäärien rajaamisen, turvaetäisyyksien ja hygieniaohjeistuksen avulla. Liitteenä olevan THL:n ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjeen tarkoitus on tukea yleisötilaisuuksien, yleisten kokousten ja kokoontumisten järjestämistä sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa turvallisesti koronaepidemian aikana. Ohjetta noudattamalla voidaan estää tartuntoja ja vähentää altistuneiden määrää.

Yli 70-vuotiaiden suositellaan edelleen välttävän fyysisiä kontakteja mahdollisuuksien mukaan. Valtioneuvosto korostaa riskiryhmään kuuluvien omaa harkintaa toimintaohjetta noudatettaessa.

SVK:n hallituksen suositukset kalastuskilpailuiden ja muiden tilaisuuksien järjestäjille SVK:n hallitus suosittelee seuroille ja piireille tarkkaa harkintaa kesän kilpailujen järjestämisen suhteen. Esimerkiksi suurimmat SM-tason kilpailut on siirretty ensi vuoteen. Ne olisivat keränneet eri puolelta Suomea runsaasti kalastajia koolle yhteen paikkaan ja lisäksi järjestäjinä tai osallistujina olisi ollut myös paljon riskiryhmiin kuuluvia. Kilpailumuodosta riippuen ei koronapandemian edellyttämien ohjeiden toteuttaminen ole kilpailujärjestäjille helposti toteutettavissa.

Kalastuskilpailut ja muut kalastustapahtumat ovat yleisötilaisuuksia, joihin sovelletaan 50 hengen kokoontumisrajoitusta. Kuitenkin annettuja ohjeita noudattaen, voivat seurat ja piirit järjestää myös 50-500 hengen tilaisuuksia. SVK:n hallitus muistuttaa, että järjestäjien on huolehdittava asianmukaisista ja ohjeistuksien vaatimista hygieniatoimenpiteistä ja vain terveenä saa tilaisuuksiin osallistua. Riskiryhmäläiset, mukaan lukien yli 70-vuotiaat, voivat osallistua tilaisuuksiin oman harkintansa mukaan.

Kilpailussa ja muissa tilaisuuksissa noudatettavia ohjeita 

Ohjeet THL:n ja opetus- ja kulttuuriministeriön 14.5. julkaiseman ohjeen (liitteenä) mukaisesti.
- Riittävä turvaväli sekä osallistujien että kilpailujärjestäjien kesken, 2 metriä, myös punnituksessa, palkintojen jaossa, kilpailukeskuksessa yms.
- Ei kättelyitä, poskisuudelmia ja halauksia tervehdittäessä, palkintojen jaossa yms.
- Varataan kilpailukeskukseen käsienpesumahdollisuus saippualla tai käsidesiä sekä järjestäjien että kilpailijoiden käyttöön.
- Varataan kilpailukeskukseen nenäliinoja tai muuta soveltuvaa paperia sekä järjestäjien että kilpailijoiden käyttöön.
- Kukin riskiryhmäläinen käyttää omaa harkintaansa ja noudattaa annettuja toimintaohjeita. Seurojen ja piirien ei tule kannustaa riskiryhmiin kuuluvia rikkomaan ohjetta. THL: ”Riskiryhmään kuuluvien suositellaan välttämään lähikontakteja, eikä yleisötilaisuuksiin, yleisiin kokoontumisiin tai julkisissa tiloissa järjestettävään toimintaan osallistumista voida siten suositella. Jos osallistuminen on välttämätöntä, tulee noudattaa turvaetäisyyksiä ja hygieniasuosituksia.”
- Kilpailuihin lähdetään vain terveenä. Jos tunnet itsesi yhtään kipeäksi, olet karanteenissa lähipiirissä todetun/epäillyn tartunnan takia, tai perheessäsi sairastetaan, jää kotiin.
- Kilpailuihin kuljetaan ensisijaisesti omalla autolla yksin tai oman perhekunnan kesken (tai pyörällä tms).
- Jos tilaisuuteen osallistuneella todetaan koronavirustartunta tulisi tartunnanjäljityksen helpottamiseksi tilaisuuksien ja tapahtumien järjestäjillä mahdollisuuksien mukaan ja muun lainsäädännön edellytyksin olla tiedot osallistuneista henkilöistä.
- Kilpailuja koskevia tarkempia ohjeita ja suosituksia on julkaistu SVK:n nettisivuilla  https://www.vapaa-ajankalastaja.fi/covid19ohje/

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön johtoryhmä tai hallitus päivittää tätä ohjetta tarpeen mukaan noudattaen viranomaisten antamia määräyksiä, suosituksia ja ohjeita.

Viimeksi päivitetty 18.01.2021 19:54