Hallitus 21.2.2012

Vuosi 2011 oli seuramme kuudes toimintavuosi.

Vuoden lopussa jäseniä seurassamme 110, sekä kannattajayhdistyksiä 5 kpl (Simonen, Betroc, K-market Pohjantähti, Neste-Alatalo, ja Toimistotieto)

Hallitus kokoontunut 7 kertaa

Järjestettiin 4-osakilpailua käsittävä uistelun Cup-kisa. Toisena vuonna peräkkäin kisan vei tänäkin vuonna Taisto Poikela. Suorituspisteitä kertyi 24 venekunnalle.

Järjestettiin perinteinen Pyssykylän uistelu Vajualtaalla 11.6. Kisan voittoon uisteli tällä kertaa Mäkelän Jyrki ja Martti, sekä Tuominen Tommi. Venekuntia oli mukana 23.

Seuranmestaruus uistelu Vajualtaalla 30.7. Kisa oli ns. plaanarikisa, voittoon uistelivat tänä vuonna Kemijärveläiset jäsenemme Matti ja Pirkko Palojärvi. Veneitä oli mukana 17.

Kitisen uisteluun 2.7 osallistunut jäsenistöä, yllätyksenä ei lie ole että kisan voittoon uisteli jälleen Taisto Poikela. Osallistujia 32 venekuntaa.

Taimenmestaruus ratkottiin Inarilla 3-4.9. Voittoon tänä vuonna uistelivat Juha ja Martti Mäkelä. Mukana oli 8 venekuntaa.

Perinteinen uistelun iltakisa järjestettiin kirkonkylän altaalla 21.6 mukana 15 venekuntaa. Voittoon uisteli Taisto Poikela.

Oulujärven EM-haukikisaan osallistuivat Sakari Kuukasjärven ja Reino Pyykkösen venekunnat.

Ensimmäisenä "Pyssykyläläisenä" Sakari Kuukasjärvi miehistöineen on osallistunut vetouistelun SM-kisoihin Oulujärvellä elokuussa, sijoitus 93. veneitä mukana 142. Tulevana kesänä tätä perinnettä jatkaa Reino Pyykkösen venekunta Ikaalisessa.

Kilpisjärven tosirautu kisaan osallistuttiin kuudella venekunnalla. Kilpimaan venekunta voitti yhden päiväkisan. Rautumestaruutta ei tänä vuonna voitettu, mutta Kilpimaan Jounin kakkossija ja Riku Illikaisen sijoittuminen kolmanneksi ao. kisassa todistaa että taitoa edelleen löytyy rautujen kalastamiseen.

Itä-Inarin uisteluun heinäkuussa osallistui seuramme jäseniä, osallistujia kisaan oli 53 venekuntaa. Inari oli tosi kitsas saaliin suhteen, kalaa sai vain viisi venekuntaa. Yksi näistä oli Kumpulan Pekan venekunta sijoittuen hienosti kolmanneksi.

Vuosi oli tähän asti menestyksellisin seuramme jäsenille Lappi-cup kisoissa. "Jytkyjen" sarjan aloitti nuorisoketju voittamalla arvostetun Inarin uistelun heinäkuussa. Juha-Matti Illikainen, Aleksi Yliaska ja Juho Nieminen olivat suorastaan ylivoimaisia ao. kisassa ja pokkasivat samalla myös kultaisen taimenen suurimasta taimenesta. Hyviä sijoituksia olivat myös Keijon 8. Markon 13. Reinon 15. ja Rikun 23. Veneitä eka kertaa alle sadan eli 97, joista mittakaloja sai 34 venekuntaa.

Jätkänkynttilä uistelussa elokuussa jysähti sitten kunnolla, voittoon uistelivat Kumpulan Pekka ja Ari, sekä Mattasen Ari, toiseksi Pyykkönen Reino, Niemelä Timo ja Maijala Marko, jotta päivä olisi ollut täydellinen seuramme jäsenille nappasi Poikela Taisto sen verran kalaa että saatiin historiallinen kolmoisvoitto. Upea suoritus!

Vetouistelemalla saatu suurin kalakilpailu on järjestetty. Tänä vuonna nimensä kiertopalkintoon saa Juha Mäkelän 12,130 kg Kemijärvestä saamalla hauella.

Järjestettiin Kaamostapahtuma 5.2. Kommattivaarassa, osallistujia 24 henkilöä.

Keijo Tenhunen on osallistunut Lapin Vapaa- ajankalastaja ry:n kevät- ja syyskokoukseen sekä Lokka- ja Porttipahta kalastusalueen kokoukseen 11.5.2011

TOIMINTASUUNNITELMA 2012

Yhdistyksen tavoitteet:

Yhdistyksen tavoitteena on luoda mahdollisimman hyvät ja monipuoliset puitteet vetouistelun harrastajille Sodankylässä. Yhdistys tekee aktiivista työtä uusien uisteluharrastajien saamiseksi toiminnan piiriin, sekä tuottaa laadukasta seuratoimintaa, joka palvelee koko jäsenkuntaa.

Tapahtumat ja kilpailut:

• Kaamostapahtuma tammi / helmikuussa
  • Ulkoilupäivä kevät 2012
  • Pyssykylän uistelu 9.6.2012
  • Jäsenten välinen cup uistelukilpailu, 4 osakilpailua, joista omin toimin järjestettäviä ovat Pyssykylän uistelu ja seuran mestaruus kilpailu, näiden lisäksi Kitisen uistelu ja Porttipahta.
  • Uistelutapahtumia kirkonkylän alueella. 19.6, 26.6, 3.7, 10.7.
  • Seuran taimenmestaruus uistelu.
  • Jäsentenvälinen, suurin kala kilpailu. (Eri sarjoja / kalalajeja)

• Hallituksen kokouksia 5 - 10

Innostetaan  ja mahdollisesti tuetaan yhdistyksen nimissä osallistuvan venekunnan ja joukkueen osallistumista merkittäviin uistelukilpailuihin, esim. SM-uistelu, EM-hauki, Lappi Cup, PM- kilpailut.

Yhdistys- ja kilpailutoiminnan tukemiseen pyritään aktiivisesti hankkimaan yhteistyökumppaneita.